Verkeersbordenkwartet

Het Bokabox Verkeersbordenkwartet is een aanvulling op de Bokabox leskist Verkeer, maar kan ook los ervan worden gebruikt.

 

Voor blijvende kennis van alle borden is het van belang de bordcategorieën te automatiseren. Dat vraagt veel oefening. Met het Bokabox Bordenkwartet gaat dit spelenderwijs.

 

 

Door de opzet van het kwartet oefenen kinderen de verschillende verkeersbordcategorieën. Ze controleren en corrigeren elkaar ook uit eigen (spel)belang.

Door een extra spelregel daagt het kwartet ze bovendien uit de betekenis van de verkeersborden echt te kennen. Hoe beter hun kennis, hoe groter de kans om te winnen.

Het kwartet kan als spel worden aangeboden. Maar het is wel degelijk een leermiddel, een leuke afwisseling op de dagelijkse lesstof.

Verkeersborden leren gaat snel met kwartetspel

BordenkwartetHet levert ook een sociale activiteit op naast werken achter de computer of zelfstandig leren van papier. Nadat de kinderen het kwartet één maal hebben gespeeld, blijken ze de verkeersborden al veel beter te kennen. Ze kiezen de bordcategorieën vaker automatisch goed.

Duurzaam gebruik

Net als bij de leskist Verkeer heeft Bokabox ook nu weer rekening gehouden met de dagelijkse praktijk in de klas. De producten van Bokabox zijn zo gemaakt dat het jarenlang in de klas gebruikt kan worden.

Annemoon van Hemel

  • De kaarten zijn van hoogwaardig kunststof, zodat ze ook na veelvuldig gebruik mooi blijven.
  • De doos is van flexibel materiaal dat tegen een stootje kan.
  • De extra spelregel wordt niet alleen in tekst, maar ook als strip uitgelegd.
  • Tot slot is het spel door toevoeging van extra kaarten geschikt voor zowel Nederlandse als Belgische kinderen.

Een Bokabox Bordenkwartet van kunststof kost € 18,60 ex BTW (€ 22,50 incl. BTW). Een bordenkwartet van gelamineerde kaarten kost € 8,22 ex BTW (€ 9,95 incl. BTW).

Bestellen

Heeft u behoefte aan lesmateriaal voor kinderen in de basisschoolleeftijd dat is toegespitst op uw situatie? Bokabox helpt u graag om hiervoor materialen te ontwikkelen.
Meer lezen