Verkeersborden leren met Bokabox 

Bokabox biedt u een compleet leerlijntje voor het leren van de verkeersborden, startend vanaf groep 2 (NL) of oudste kleuters  (BE) tot aan groep 7 of vijfde klas van de basisschool. De leerlijn start met de betekenis van de vorm-kleurcombinaties van de bordcategoriën. Die blijken bij gangbare methodes het moeilijkste te leren; Bokabox heeft de oorzaak daarvoor gevonden en passend leermateriaal ontwikkeld, waardoor het leren al spelenderwijs als vanzelf gaat.

Door de liedjes en posters worden de betekenis van de vorm-kleurcombinaties onuitwisbaar in het geheugen geprent. Met de leskist Bokabox Verkeer leren de kinderen het systeem achter onze verkeersborden waardoor de betekenis van de meeste borden voor zich zelf spreekt en niet meer uit het hoofde geleerd hoeft te worden. Met het Bokabox  Bordenkwartet automatiseren en memoriseren kinderen al spelenderwijs de verkeersborden. Met het 10-minutenspel oefenen kinderen de juiste reactie bij het zien van een je-mag-hier-niet..-.   en een je-moet-hier…-bord. Dit spel is in alle groepen en klassen te spelen.

 

Leerlijn van Bokabox voor de hele basisschoolperiode

Kleuters van groep 1 t/m 3 (NL) en de 1e klas (B) prenten de betekenissen verkeersborden in met behulp van liedjes en posters. Spelenderwijs leren zij op een leuke manier de basisverschillen van de verkeersborden.
Kijk hier voor meer informatie over de liedjes en de posters. 

Vanaf  groep 3 (NL) en de 1e klas (B) leren kinderen daarna het systeem van de borden met de leskist Bokabox Verkeer.
Kijk hier voor meer informatie over de leskist Bokabox Verkeer.  

En vanaf groep 5 (NL) en de 3e klas (B) automatiseren de kinderen de betekenissen van de borden met het Bokabox Bordenkwartet.
Kijk hier voor meer informatie over het Bokabox Bordenkwartet.

Daarnaast kunnen de kinderen op elk niveau oefenen met de juiste reactie op
de borden ‘je moet hier’en ‘je mag hier niet’.
Hiervoor is het het 10-minutenspel ontwikkeld.

 Je moet hier                                Je mag niet