Verkeersbordenkwartet

Het Bokabox Verkeersbordenkwartet is een aanvulling op de Bokabox leskist Verkeer, maar kan ook los ervan worden gebruikt.

Voor blijvende kennis van alle borden is het van belang de bordcategorieën te automatiseren. Dat vraagt veel oefening. Met het Bokabox Bordenkwartet gaat dit spelenderwijs.

Door de ordening van de kwartetten oefenen kinderen vooral de verschillende verkeersbord-categorieën. In één kwartet zitten borden van verschillende categorieën, waardoor kinderen moeten nadenken over de betekenis van de bordcategorie; en dat is juist de moeilijkheid bij het leren van de verkeersborden. Maar door de opzet van het spel hebben kinderen heel snel door hoe het ook al weer zat met die categorieën en zijn ze al spelend lekker aan het oefenen.

Door een extra spelregel daagt het kwartet ze bovendien uit de betekenis van de verkeersborden echt te kennen. Hoe beter hun kennis, hoe groter de kans om te winnen.

Een spel spelen is een leuke afwisseling op de dagelijkse lesstof. Het levert een sociale activiteit op naast werken achter de computer of zelfstandig leren van papier.

Intensief oefenen

Bordenkwartet Het kwartet is voor de kinderen een spel, maar het is wel degelijk een leermiddel. Het hele spel lang wijzen ze borden aan en benoemen die, terwijl de anderen uit eigen (spel)belang controleren of het antwoord goed is. De kinderen spelen een spel, maar ondertussen oefenen ze heel intensief de verkeersborden. Nadat kinderen het kwartet één keer hebben gespeeld, blijken de meesten de betekenissen van de bordcategorieën al geautomatiseerd te hebben.

Praktisch in gebruik

Annemoon van HemelNet als bij de leskist Verkeer heeft Bokabox ook nu weer rekening gehouden met de dagelijkse praktijk in de klas. Er zit een uitgeschreven spelbeschrijving bij het spel, maar, er van uitgaande dat kinderen de spelregels van het kwartetspel kennen, er is ook een stripje waarbij de aanvullende spelregel wordt

De nieuwe serie kwartetten bevat gelamineerde kaarten. De kwartetten zitten in een doorzichtig, zacht plastic doosje.

Een Bokabox Bordenkwartet met gelamineerde kaarten kost € 9,95 incl. BTW (€ 8,22 ex. BTW).

Bestellen

Bokabox ook voor België

In het Bokabox Bordenkwartet zijn extra kaarten opgenomen met Vlaamse teksten. Wil je  een Vlaamse versie van het kwartet dan zoek je de equivalenten van deze Vlaamse kaarten op in het spel en verwissel die voor de Vlaamse exemplaren.

De leskist Bokabox Verkeer is ook verkrijgbaar in een aangepaste Belgische versie, met specifiek Belgische verkeersborden en aan het Vlaams aangepaste teksten.

De leskist Bokabox Verkeer kost € 285. incl. BTW (€ 235,54 ex. BTW). N.B.: Er zijn diverse mogelijkheden voor subsidie

Bestellen