De bedenker

Wie Bokabox zegt, zegt Annet Kooijman

De bedenker van dit ingenieuze lesmateriaal

Werken met de Bokabox
Annet Kooijman en twee leerlingen

Annet Kooijman aan het woord

“Ik ben van huis uit architect. Enkele jaren geleden ben ik overgestapt naar het primair onderwijs. Een roeping, want al op de basisschool hielp ik mijn klasgenootjes. Vanaf de middelbare school had ik bijlesleerlingen. Al in die tijd dacht ik na over hoe je de kern van de lesstof visueel, concreet en geordend zou kunnen aanbieden.

Ik heb de Pabo gedaan en onder andere de Montessori-opleiding gevolgd. Eenmaal voor de klas was er voortdurend aanleiding voor het bedenken van lesmaterialen en praktische onderwijsoplossingen die het voor de kinderen makkelijker en leuker zouden kunnen  maken.

Het ontwerpen van lesmaterialen

Op een gegeven moment besloot ik om me te richten op het bedenken die van materialen en oplossingen. Nu maak ik fulltime hulpmaterialen en lesbrieven. Ik ontwikkel zelf en werk in opdracht. Hierbij komt mijn brede achtergrond van ontwerpen, techniek en basisonderwijs goed van pas. 

Als architect bestond een deel van mijn werk uit het analyseren en mogelijk maken van allerlei handelingen en processen. Door mijn opleiding en uit eigen ervaring weet ik wat er speelt in de klas en hoe druk de dagelijkse onderwijspraktijk is. Het is ontzettend belangrijk te beschikken over aantrekkelijk lesmateriaal met een praktische vormgeving. En dat aansluit bij de manier waarop kinderen leren. Dit alles heb ik verwerkt in mijn producten. Die zijn didactisch doordacht en bijzonder praktisch in gebruik. Bovendien vinden kinderen het leuk om ermee te werken en gebruiken leerkrachten het graag!”

kijk hier op mijn Linkedin