Liedjes en posters

De betekenis van de achtergrond van een verkeersbord is moeilijk te onthouden en dat komt hierdoor:

  • Ook al presenteer je verkeersborden per categorie (verbods-, gebods-, waarschuwings- of informatiebord), kinderen zien van verkeersborden vooral het pictogram. Zij nemen de achtergrond nauwelijks waar. Vergelijk het met een sticker: de achtergrond is slechts drager van het plaatje. Wat je niet goed kunt waarnemen kun je ook niet goed inprenten
  • De achtergrond van een verkeersbord is iets abstracts, namelijk een combinatie van een kleur en vorm. Er is geen enkele logische relatie tussen de betekenis en kleur/vormcombinatie. Die blijf je dus door elkaar halen.

Bokabox lost dit probleem op door borden eerst zonder pictogram te presenteren met liedjes en posters.  Door de beeldende situatieschetsen in de liedjes en posters wordt de kleur en vorm van elke bordcategorie onlosmakelijk verbonden met de betekenis ervan.

          

De liedjes en posters zijn geschikt voor kinderen vanaf groep 1 en 2.

Eén set posters op A3-formaat kost nu € 3 incl. BTW (€ 2,48 ex.BTW) in plaats van € 12
Vier postersets kosten nu samen €10 incl. BTW (€ 8,26 ex. BTW)
De posters zijn hier te bestellen

U kunt hier de bladmuziek gratis downloaden.

Klik op het plaatje voor de ondersteunende animatie (geluid aan!)

Kleur/vormcombinaties krijgen betekenis

Een kind zal bij het zien van een verkeersbord van een bepaalde categorie direct denken aan de betreffende situatie en weten wat de achtergrond van het bord zegt. De betekenis van elke achtergrond wordt op deze manier al vroeg als logische combinatie  verankerd. Daarna is het leren van de borden met de pictogrammen peanuts. Ze weten meteen wat de boodschap is, het pictogram vertelt ze wát ze dan moeten of niet mogen of wat er is, of waarvoor ze moeten oppassen. Met de leskist Bokabox Verkeer leren kinderen vervolgens het systeem van onze verkeersborden.